top of page
  • Szerző képeDetti

Fürdőszoba/mosdó/WC tervezési irányelvek

A tervezés legfőbb szempontja, hogy a fürdőszoba tökéletesen betöltse mindennapi funkcióját


Fontos a dizájn, az aktuális trendek, de a legfontosabb a praktikum.

Olyan fürdőszobát tervezünk, ami a lehető legteljesebb mértékben megfelel a megbecsült megrendelőink elvárásainak és igényeinek.


Ergonómia

Legyen akármekkora is a fürdőszoba mérete, legfőbb célunk, hogy kényelmes, praktikus, funkcionális, könnyen tisztán tartható és jól megvilágított fürdőszobát tervezzünk.


fürdőszoba ergonómia
fürdőszoba ergonómia


A szoba adottságai

Mindig szem előtt tartjuk a megrendelőink igényeit, azonban előfordulhat, hogy ezek egy része a helyiség adottságai miatt nem megvalósíthatóak. Egy általunk elkészített jó fürdőszoba terv új mederbe terelheti az elképzeléseket.


Tárolás

Napjainkban sok kozmetikumot, szépítkezési kelléket használunk, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a tárolásra. Munkánk során mindig tervezünk a fürdőszobába kisebb-nagyobb szekrényeket, polcokat.


fürdőszobai tárolás tervezése
fürdőszobai tárolás tervezése


Színharmónia

A fürdőszoba nagyon fontos része életterünknek, ezért arra törekszünk, hogy ne legyen egyhangú, unalmas a színvilága. Szinte minden tervünkben csempe családokat alkalmazunk, játszunk a struktúrákkal és a színekkel. Szaniterek is sokféle színben kaphatók, ezekkel is fel lehet dobni a teret.


Méret

A tervezés során mindig ügyelünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolt a fürdő, legyen elég tér törölközni, öltözni is. Egy apró helyiségbe éppen ezért nem ajánlunk kádat vagy dupla mosdós szekrényt. Minél kisebb a fürdő, annál inkább érdemes világosabb színekben gondolkodni, amivel optikailag tágul a tér.


Tartósság és tisztíthatóság

Az anyagok felhasználása során kiemelten figyelünk a tartósságra, a könnyen tisztítható felületekre, mert ez a fürdőszoba tervezés egyik sarkalatos pontja.


fürdőszoba tisztíthatóság tervezése
fürdőszoba tisztíthatóság tervezése


Design és Stílus

A trendekre, a stílusra és a színharmóniára nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen akkor érjük el az új fürdőszoba elkészítésével az elvárt megelégedettséget, ha az szervesen illeszkedik a meglévő környezethez, a lakás többi részéhez.


bottom of page